понеділок, 5 вересня 2022 р.

   Сучасні діти - «цифрове» покоління, для яких підручники, навіть в електронному вигляді, здаються нудними без лінків (посилань) і відео. Вони ігнорують довгі тексти та звертання, особливо усні. Говорити з ними краще «твітами», тобто коротко і з перервами, а завдання розсилати на гаджети. Будь-яке завдання краще розбивати на десяток дрібних. Пропоную інтерактивнупосилання на візуалізацію та інформаційні джерела.

Ресурс LearningApps.org є конструктором інтерактивних завдань, сприяючи створенню і застосуванню електронно-інтерактивних вправ. Маючи базові навички роботи з ІКТ, педагог отримує можливість формування свого ресурсу: банк навчальних матеріалів, створення класів, прикріплення учнів.
Використання даного сервісу в мережі Інтернет на уроці дозволяє зробити процес навчання інтерактивним, більш мобільним, строго диференційованим, індивідуальним.
Практикуючи даний напрямок в роботі, мені вдалося підвищити мотивацію до навчання предметів, зняти напругу, страх припуститися помилки. Найбільш цікавими для підлітків, згідно їх вподобань, вистувають вправи – «пазл», «парочки», «знайти слово», «вгадай слово», та найбільше «Перший мільйон», адже хто з нас не мріяв по справжньому зіграти в цю інтелектуальну гру.
Сервіс Learning Apps і його електронні варіанти завдань особливо привабливі, тому що дозволяють отримати результати практично відразу після закінчення тесту. Інтерактивні навчальні завдання сприяють підвищенню рівня інформаційної та комунікативної грамотності вчителя і учнів і спрямовані на вирішення найважливішого завдання освіти – навчити випускника школи плідно трудитися в світі глобальної інформатизації,  а в зв’язку з світовим карантином і переході всіх закладів освіти на дистанційне навчання, є дуже актуальним.
Однак необхідно пам'ятати, що комп'ютер не може замінити вчителя на уроці. Необхідно ретельно планувати час роботи з комп'ютером і використовувати його саме тоді, коли він дійсно необхідний.
Насправді на просторах Інтернету не так багато сервісів, які дозволяють створювати дидактичні матеріали на рідній мові. А ось Конструктор інтерактивних завдань Learning Apps виняток, тому що він не тільки робить можливим створення вправ на рідній мові, але і дозволяє працювати з його україномовної версією інтерфейсу.
Недоліків у цього інтернет-ресурсу практично немає. Крім того, мабуть, що працювати з ним ви можете тільки в режимі онлайн.

Немає коментарів:

Дописати коментар

     28 березня 2023 року відбулося  четверте онлайн-засідання "Організація навчальновиховно діяльності учнів через використання методі...