понеділок, 27 лютого 2023 р.

STEM-освіта на уроках фізичної культури.
 Інноваційний підхід до навчання.

       Останнім часом в освітньому просторі України набирає обертів тренд STEM-освіти. STEM-освіта – це творчий простір світогляду дитини, де вона не тільки готується до дорослого життя, а й повноцінно реалізує свої потреби. Допомагає опанувати навички ХХІ століття та створює фундамент для професій в майбутньому.
     Конструювання не лише сприяє кращому засвоєнню навчального матеріалу, а й розвиває дрібну моторику рук, увагу, пам’ять, критичне мислення, комунікативні навички, підвищує мотивацію до навчання, формує у здобувачів освіти просторові уявлення.
     Використовуючи рахункові палички, під час інтелектуальної паузи на уроці, учні намагаються по пам’яті збудувати конструкцію яка була зображена на картинці. Хто виконає правильно, той виграє! Або під час вивчення модуля туризм на уроці, пропоную учням дивлячись на фото збудувати макет багаття за допомогою підручних засобів (фломастери, олівці тощо).
    Застосовуючі технологію апсайклінгу – це не просто переробка старих речей, а виготовлення із них нових, з легкістю можно зробити обладнання, наприклад, для розвитку окоміру та спритності або для закріплення техніки дихання.
    Під силу кожному побудувати свій власний міні-баскетбольний майданчик або настільний міні-футбол. Для конструкцій стануть в пригоді підручні засоби: картонні коробки з-під взуття, пластикові стаканчики, ложки, тенісні м’ячики, прищіпки, дерев’яні оброблені палички. Мінімум затрат і часу. Відмінна розвага у вільний час!
 
  
 
 




Немає коментарів:

Дописати коментар

     28 березня 2023 року відбулося  четверте онлайн-засідання "Організація навчальновиховно діяльності учнів через використання методі...