пʼятницю, 2 жовтня 2020 р.

                                              Олімпійський тиждень під гаслом:

"Діти Олімпійська надія - України" відкрито!


Щоб навчити цінувати власне здоров’я, виховувати в учнів потребу в постійній руховій активності, зміцненні здоров’я, залучати до активних занять фізичною культурою та спортом в закладі щороку традиційно проводиться Олімпійський тиждень.  Не виключенням став і цей рік.
 7 вересня у нашому закладі відбулося урочисте відкриття Олімпійського тижня під гаслом «Діти Олімпійська надія – України», із початком якого  учнів привітала директор закладу А.А. Толкачова, побажала чесних змагань та спортивних перемог. Під час лінійки  внесли Олімпійський прапор, кожний клас назвали свій девіз і назву, діти початкових класів розповіли вірші про спорт. Класні керівники використавши відеофільми та комп’ютерні презентації провели бесіди: «Хто ти, майбутній олімпійцю!», «Олімпійське сузір'я України», під час яких наголосили на важливість дотримання здорового способу життя та особливо занять спортом і фізичною культурою. Чудовий результат колективної творчості стало виготовлення лепбуку «Олімпійська символіка». Тепер за допомогою свого лепбука дітки можуть в одну мить розповісти усім охочим, що входить до складу Олімпійської символіки!!! 

Директор закладу Толкачова Алла Анатоліївна розповіла про книги, що надійшли від Національного Олімпійського комітету, закцентувала увагу на веденні здорового способу життя. Учитель фізичної культури  Обихвост Тетяна Миколаївна провела дискусію з учнями, під час якої були розкриті причини які пробудили П’єра де Кубертена до відродження Олімпійських Ігор. Ознайомила із безсмертним творінням П’єра де Кубертена  «Ода спорту». З великим інтересом учні розглядали виставку на олімпійську тематику: «Олімпійське сузір'я України», «Історія Олімпійських ігор», «Олімпійські чемпіони України». 

Творчий працьовитий учнівський колектив нашого закладу під керівництвом класних керівників та підтримки батьків взяли участь у виставці креативної творчості – створили колекцію Олімпійських кілець із вториннихматеріалів.  

Підсумком Олімпійського тижня стало спортивне свято «Олімпійськими шляхами до мирного майбутнього», серед учнів 5-7 класів. Програма змагань була досить насиченою, командам було  запропоновано цікаві, іноді дуже непрості конкурси, де було потрібно проявити влучність і кмітливість, а також свої спортивні, розумові здібності та навички. Всі етапи цього захоплюючого змагання проходили в напруженій боротьбі. Вболівальники та глядачі стежили за ходом подій і дуже переживали. Змагання стало справжньою окрасою Олімпійського уроку.                                    

Ще багато різноманітних й не менш цікавих спортивних заходів пройшло в рамках Всеукраїнського олімпійського уроку. А результати їх проведення вкотре засвідчили про великий інтерес учнів до фізкультури та спорту, олімпійського руху й проявили бажання до самовдосконалення, ведення здорового способу життя, встановлення власних спортивних рекордів. Учні пообіцяли більше займатися спортом, менше часу приділяти розвагам за комп’ютерами, телевізорами. Педагогічний колектив закладу і надалі буде працювати у напрямку залучення дітей до здорового способу життя, активним заняттям спорту,  використовуючи  у своїй роботі різноманітні здоров`язберігаючі технології. Варто наголосити, що олімпійський рух поширює у світі ідеї здорового способу життя, розвитку фізичної культури та спорту, сприяє налагодженню дружніх стосунків між народами, континентами. Олімпійський вогонь подорожує планетою і запалює в серцях усіх людей світу дух свободи, миру, єдності, дружби та спорту. Бажаємо, щоб у ваших душах та серцях оселилися такі самі щирі почуття.

Немає коментарів:

Дописати коментар

     28 березня 2023 року відбулося  четверте онлайн-засідання "Організація навчальновиховно діяльності учнів через використання методі...