понеділок, 13 квітня 2020 р.

Моє село- чиста Українська земля!


Є на світі мальовничий куточок України – наша маленька Батьківщина. Село Очеретине - одне з найгарніших сіл Донеччини.
Звідки така дивна назва?  Передається від покоління в покоління ця легенда. Це було давним – давно. Ще тоді, коли степовими просторами Дикого Поля кочували ногайські татари… Там, де зараз живе і розвивається велике село, текла річка, а береги її поросли очеретом. Багато ж було його навкруги. І назвали люди ці місця очеретними. Минали дні, місяці, а за ними і роки, зникла річка, і з`явилося невеличке поселення, а назва залишилася – Очеретине.
Наше село змінюється з кожним днем. Воно живе, молодіє, розквітає новобудовами дзвенить дитячим щебетом на кожній вулиці. Ми захоплюємось своєю землею, тим, що історію цього села творили наші прадіди і батьки. Проходячи вулицями можна дізнатись багато про його мешканців, про нашу культуру, побачити дивовижну красу, навіть не завертаючи у двір, а глянувши на будинок.
Отже, задумуючись над екологічними проблемами світу, перш за все треба дбати про чистоту тієї території, де ми проживаємо.
То хто ж як не юні жителі селища змалку мають навчитися дбати про чистоту і порядок у ньому, берегти те, що для них зроблено.
Весняне прибирання здійснили і наші вихованці. У супроводі виховника рою,  «Соколята» взялися до робочого інвентарю та з ентузіазмом стали до роботи. Хлопчики прибрали торішнє листя й траву. А у дівчаток не менш була  відповідальна місія – замести  пришкільне подвір'я.
Присвятити годинку свого особистого часу на приведення території школи до ладу зовсім не важко, говорять учні. Тим паче, коли до роботи підходити гуртом. Одні – підмітають, інші висаджують квіти, треті займаються збиранням гілок у шкільному парку.
Дивлячись на те що дітки маленькі,  лопати, віники і граблі до рук взяли і вчителі. Своїм вихованцям вони особистим прикладом доводять: подібні заходи мають об'єднувати всіх навколо однієї мети - піклування про довкілля та підтримання навколишнього середовища у належному стані.
Адже чисте довкілля – наше здоров’я, а отже – наша мета! Адже ми всі добре знаємо як поводитись так, щоб не зашкодити природі. І якщо ми не будемо байдужими до проблем довкілля і дотримуватимемось вище наведених пропозицій, можна сподіватися, що будуть чистими кожна вулиця, місто, село, загалом країна, а люди будуть у злагоді з природою.
Тільки спільними зусиллями всього людства ми зможемо досягти позитивних результатів і здоров’я наступних поколінь!

 

Немає коментарів:

Дописати коментар

     28 березня 2023 року відбулося  четверте онлайн-засідання "Організація навчальновиховно діяльності учнів через використання методі...