вівторок, 14 квітня 2020 р.


АКЦІЯ "Додамо школі зелених кольорів"

Найкращим і найдоступнішим засобом для пізнання барв та кольорів нашого життя є квіти. Щодня, відволікаючись від  суєти та проблем, ми маємо надзвичайну можливість зануритися в казкову планету – планету квітів. Живі квіти, що приносять нам стільки позитивних емоцій і настрою, є невід'ємною частиною життя творчої людини. 
Інтер'єр оселі без кімнатних рослин часто здається нудним і одноманітним, позбавленим живої уяви і індивідуальності. Кімнатні рослини,
їх зелень і свіжість, завжди додають тепло і затишок будинку, підкреслюють гостинність господарів і привносять яскраву вишукану живу ноту в будь-який інтер'єр.
Озеленення, в тому числі і квіткове оформлення, стає в нашій країні невід’ємною частиною організації побуту. Квіти і зелень відіграють важливу роль в естетичному вихованні дітей.
Навчальний заклад вважають другою домівкою дітей. Перебування у його стінах має бути приємним, необтяжливим і налаштовувати на творчу працю. Грамотно спланована, озеленена і впорядкована садиба закладу сприяє естетичному, екологічному та трудовому вихованню учнів.
Вирощування квітів приносить багато радості дорослим і має велике виховне значення для дітей. Догляд за рослинами привчає дітей до самостійної праці, розвиває їх естетичні нахили, вчить самостійно і бережно відноситися до живого організму. Тому у цьому активну участь і у нас беруть діти під керівництвом класних керівників.
Із задоволенням учні влаштували яскраво прикрашені міні-городи, де у контейнерах з грунтом на вікнах ростуть цибуля, квасоля, петрушка, горох, салат, кріп. Город на підвіконні сприяє розвитку допитливості і спостережливості в дітей, він допомагає краще пізнати життя рослин. Вирощення міні-городу має велике значення для пізнавального розвитку дітей, виховання екологічної культури та правильної поведінки у природі.
Діти отримують навички вирощування рослин власноруч, догляду та спостереження за ними, дізнаються про умови вирощування городних рослин, вчаться естетично прикрашати ділянки з рослинами, бачать результати своєї праці. Також мають змогу під час прийому їжі покуштувати деякі пророщені рослини - наприклад, зелену цибулю або часник, які є корисним джерелом вітамінів взимку.
Тож зелені мешканці стають для учнів та вчителів найкращими друзями: вони невибагливі, красиві, корисні!
Однією з провідних завдань екологічної освіти в даний час стало формування відповідального ставлення до навколишнього середовища. Для її вирішення потрібна організація не тільки теоретичних занять, але і практичної діяльності, в ході якої ми вчимося оволодівати вміннями та навичками правильної поведінки в природі, вчимося оцінювати стан навколишнього середовища найближчого природного оточення - двору, вулиці; вносити свій практичний внесок у збереження і поліпшення багатств і краси природи. Найбільш цікавим аспектом діяльності в цьому напрямку є участь у роботі по благоустрою та озелененню шкільного подвір'я, класних кімнат. І щоб наш двір став найкрасивішим, мальовничим, в якому приємно відпочити і подихати свіжим повітрям для цього потрібно не тільки наше бажання, але наполеглива праця.
Майже неможливо уявити і оформлення шкільних класів без кімнатних рослин. Вони прикрашають інтер'єр і створюють гарний настрій. А ще приносять користь людині – сприяють підвищенню захисних сил, бо листя виділяє кисень, поглинає вуглекислий газ та виділяє фітонциди, що вбивають хвороботворні мікроорганізми. Тож зелені мешканці стають для школярів та вчителів найкращими друзями: вони невибагливі, красиві, корисні!

Немає коментарів:

Дописати коментар

     28 березня 2023 року відбулося  четверте онлайн-засідання "Організація навчальновиховно діяльності учнів через використання методі...