понеділок, 13 квітня 2020 р.


Рій «Відважні соколята» стали активними учасниками збору пластикових кришечок. «Чому кришечки? Вони маленькі й чисті. Їх легко збирати, можна зберігати компактно. До того ж збір кришечок — перший крок до сортування домашніх відходів, особливо, якщо раніше ви не практикували роздільний збір.

Кришки від пластикових пляшок виготовляються з поліетилену високої щільності. У природі цей матеріал розкладається за 100-200 років, а при спалюванні виділяє у повітря цілий ряд небезпечних речовин (оцтова кислота, формальдегід і т.д.).
Тому збір та переробка пластикових кришок дозволяють зменшити забрудненість природи. А отримані від переробки кошти, будуть витрачені на допомогу людям з обмеженими можливостями (придбання інвалідних візків, слухових апаратів тощо). На що і кому саме дадуть вторговані за кришечки гроші, вирішуватиме не хтось один, а самі учні, запевнила директор нашого закладу Толкачова Алла Анатоліївна. Все залежатиме від того, скільки назбирають кришечок, як швидко все це відбудеться і яку суму за них одержать.
«Ми хочемо, аби наші учні здобули волонтерські навички. У нашому закладі це не просто збір кришечок – це цільовий збір, який повинен зачепити душу кожного», – зазначила вона.
Відомо, що в багатьох країнах світу пластикові кришечки збирають уже давно. Наприклад, у Туреччині великі пляшки, куди можна кидати пластикові кришечки, підвішені просто на деревах. Коли величезні бокси заповнюються кришечками, добровольці телефонують на фірму, яка займається їх переробкою. Звідти виїжджає машина, потім зібрані кришки важать і виплачують гроші. Переказують їх на спеціальний рахунок, кошти з якого йдуть комусь на протезування, комусь на інвалідний візок, комусь на дороге лікування.
А ось у Польщі перед збиранням чергової партії кришечок визначають, на що будуть витрачені вторговані  кошти. Допомога, як правило, адресна. Сьогодні такі кришечки збирає вся Польща: починаючи зі шкіл та університетів і закінчуючи поліцейськими і пожежними підрозділами.
 

Немає коментарів:

Дописати коментар

     28 березня 2023 року відбулося  четверте онлайн-засідання "Організація навчальновиховно діяльності учнів через використання методі...