вівторок, 12 вересня 2017 р.

Інформація
 про проведення Всеукраїнського олімпійського тижня
в Очеретинській ЗОШІ-ІІІ ступенів


Дев’ятий рік поспіль Національний олімпійський комітет України спільно з Міністерством України у справах сім'ї, молоді і спорту, Міністерством освіти і науки України проводять Олімпійський тиждень з метою залучення дітей та молоді до активних занять спортом, утвердження здорового способу життя та популяризації олімпійського руху.
Мета: ознайомити учнів з Олімпійськими іграми; вдосконалити спортивну майстерність обдарованих дітей за допомогою завдань, близьких до давніх; сприяти розвитку фізкультурно – оздоровчого та спортивного руху; виховувати в учнів почуття гордості за успіхи своїх однокласників, свідоме ставлення до занять фізичною культурою.
Завдання: формувати в учнів знання з історії та відродження Олімпійських ігор.
Для проведення Всеукраїнського олімпійського тижня була створена   шкільна комісія  на чолі з директором школи Толкачової А.А., яка здійснювала контроль під час  проведення свят, спортивних розваг, бесід.
Урочисте відкриття Олімпійського тижня пройшло під гаслом «О спорт, ти -Мир!».
У рамках тижня були проведені ранкові зарядки та виховні години під девізом: «Від Олімпії до наших днів» де діти ознайомились з історією Олімпійських ігор, з їхніми традиціями, олімпійською символікою.
Учням 2-11 класів було запропоновано перегляд мультимедійної презентації  «Виступ української збірної команди на XIV літньому Європейському юнацькому олімпійському фестивалі  у Дьорі - 2017». Познайомили із історією олімпійських ігор, досягненнями українських спортсменів на олімпіаді в Угорському місті – Дьорі.
Серед учнів 5-7 класів було проведено змагання з футболу. У спортивній битві зійшлися три команди. Під час змагання учні закріплювали та вдосконалювали рухові здібності. У процесі заходу учням нагадувалось про виховання молоді засобами спорту без будь-якої дискримінації з дотриманням принципів олімпізму, таких як взаєморозуміння дружба, атмосфера солідарності та чесної гри. Після запеклої боротьби виграла команда 8 класу «Козаки». Переможці отримали почесні  грамоти та смачні цукерки.
Для сприяння вихованню почуття патріотизму, гордості за успіхи українських спортсменів для учнів 8-11 класів був проведений сеанс перегляду відеороликів, які демонстрували досягнення українських і зарубіжних спортсменів під девізом:  «Екскурс у минуле олімпійських ігор». З неабияким азартом як для глядачів, так і для учасників пройшло спортивне змагання «Дабл-дач» змагання  зі стрибків через різної довжини скакалки на швидкість, виконання різноманітних комбінацій зі скакалкою на точність для учнів 8 -10 класів.
Учнів 8-11 класів доцільно ознайомили з основними положеннями Кодексу честі олімпійця України. Учням була нагадана історія виникнення Олімпійських Ігор з часів Стародавньої Греції.
Зосередила увагу на ролі олімпійського руху у зміцненні миру і дружби між народами.
Директор школи Толкачова Алла Анатоліївна розповіла про книги, що надійшли в школу від Національного Олімпійського комітету, закцентувала увагу на веденні здорового способу життя. Учитель фізичної культури  Обихвост Тетяна Миколаївна провела дискусію з учнями школи, під час якої були розкриті причини які  пробудили П’єра де Кубертена до відродження Олімпійських Ігор. Основою уроку стало безсмертне творіння П’єра де Кубертена  «Ода спорту».
З великим інтересом діти прийняли участь у конкурсі  «Олімпійська листівка».
Родзинкою Олімпійського тижня став показовий виступ наших дівчаток – переможниць ІІ районного туру з чирлідингу, під керівництвом вчителя фізичної культури Т.М. Обихвост учні продемонстрували яскраве хореографічне дійство.
Ще багато різноманітних й не менш цікавих спортивних заходів пройшло в рамках Всеукраїнського олімпійського уроку. А результати їх проведення вкотре засвідчили про великий інтерес учнів до фізкультури та спорту, олімпійського руху й проявили бажання до самовдосконалення, ведення здорового способу життя, встановлення власних спортивних рекордів.
Під час підведення підсумків олімпійського тижня учні школи пообіцяли більше займатися спортом, менше часу приділяти розвагам за комп’ютерами, телевізорами.
У процесі проведення Всеукраїнського олімпійського тижня доцільно застосовувались наочні та технічні засоби навчання, тексти літературних джерел. У підготовці та проведенні олімпійського уроку брав участь весь педагогічний колектив школи.


Немає коментарів:

Дописати коментар

     28 березня 2023 року відбулося  четверте онлайн-засідання "Організація навчальновиховно діяльності учнів через використання методі...